Nassauschool

De Nassauschool is een christelijke buurtschool in een mooi Dudokgebouw.  Op onze school is er aandacht voor ieder kind. Of je nu makkelijk leert of als je wat meer ondersteuning nodig hebt, wij begeleiden je en dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Mede door de Nassau academie is er op de Nassauschool de ruimte om je breed te ontwikkelen. 

 

Talenten 

Bij ons op school stimuleren wij de kinderen om hun verschillende talenten te laten groeien. Allereerst ontwikkelen de kinderen kennis en vaardigheden op het gebied van lezen, taal, schrijven en rekenen. Daarnaast bieden wij binnen de Nassau academie de leerlingen de ruimte om hun talenten te ontdekken en te laten groeien op het gebied van o.a. bewegen, creativiteit, drama en ict. De Nassauschool is een vreedzame school waar we kinderen begeleiden om te kunnen functioneren als wereldburger. 

 

Ons onderwijs 

Kinderen leren doordat de leerkracht iets voordoet, het vervolgens samendoet met de kinderen waarna de kinderen het zelf kunnen doen. Naast werken in schriften en werkboeken wordt er bij ons op school gewerkt op chromebooks. Ook is er regelmatig tijd voor bewegend leren, zowel in het klaslokaal als buiten of in de gymzaal. Er is op onze school aandacht voor kinderen die extra hulp nodig hebben (remedial teaching) en voor de kinderen die behoefte aan meer uitdaging hebben (verdiepingsklas). 

 

Onze speerpunten 

  • Een veilige en positieve plek bieden 

  • Een goede basis voor taal en rekenen 

  • Ruimte voor de ontwikkeling van verschillende talenten 

  • Aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling 

  • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid stimuleren 

  • Fijne samenwerking met ouders 

  • Een mooie balans tussen klassikaal en groepsdoorbroken onderwijs passend bij uw kind